Aprašymas
Chia sėklos – tai itin maistingos ir naudingos sėklos, kurios yra puikus omega-3 riebalų rūgščių, baltymų, skaidulų, vitaminų ir mineralų šaltinis. Dėl savo unikalios savybės sugeriančios vandenį, chia sėklos padeda užtikrinti ilgalaikį sotumo jausmą, todėl jos idealiai tinka įvairiems sveikiems užkandžiams ir patiekalams.
Chia sėklos gali būti naudojamos tiek kaip ingredientas įvairiuose receptuose, tiek kaip paprastas užkandis. Jos puikiai tinka įmaišyti į jogurtą, košes, glotnučius, kepinius ar net į desertus. Taip pat, jas galima naudoti kaip augalinį gelį, nes sumaišytos su vandeniu, sėklos suformuoja tirštą želę, kuri yra puikus papildymas įvairiems patiekalams.
Pagrindinės savybės:
Gausu omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir skaidulų
Geras mineralų ir vitaminų šaltinis
Padeda užtikrinti sotumą ir gerą virškinimą
Naudojamos kaip ingredientas jogurtams, košėms, glotnučiams ar kepiniams
Energetinė vertė | 1916kj / 464kcal |
Riebalai | 32,6 g |
Angliavandeniai | 7,7 g |
Cukrus | 1 g |
Skaidulinės medžiagos | 29,7 g |
Sočiosios riebalų rūgštys | 2,9 g |
Baltymai | 20,1 |
Druska | 0,01 g |