Aprašymas
Pekano-karijų riešutai yra vitamino E, baltymų ir nesočiųjų rūgščių (omega-6) šaltinis. Vitaminas E – svarbus antioksidantas, slopinantis daugelio kenksmingų medžiagų, sukeliančių riziką susirgti vėžiu, poveikį. Taip pat vitaminas saugo arterijų vidinę sienelę nuo kalkėjimo, atrosklerozės, skatina gyti žaizdas, stiprina organizmo imunitetą.
Omega-6 riebiosios rūgštys užtikrina visavertį organizmo vystymasi ir sveikatą. Organizmas negali pasigaminti omega-6 iš kitų riebalų rūgščių, todėl privalo jų gauti su maistu. Jei organizmas omega-6 negauna, žmogui kyla pakankamai rimtų susirgimų grėsmė. Valgant šiuos riešutus sumažėja tulžies akmenų atsiradimo rizika. Jie taipogi mažina cholesterolio kiekį.
Sudedamosios dalys: pekaninės karijos 100%.
Maistingumas 100 g: Energinė vertė 3116 kJ/755 kcal, riebalai 74 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 8,6 g, angliavandeniai 11 g, iš kurių cukrų 0 g, skaidulinės medžiagos 4,9 g, baltymai 10 g, druska 0,02 g.